Сирне задоволення: як приготувати фондю вдома?

Сирне задоволення: як приготувати фондю вдома?

Фондю — ідеальна страва для романтичної вечері, затишного застілля з друзями чи сім’єю. Приготувати її легко самостійно, проте для цього необхідно знати кілька секретів. Саме про це ми і поговоримо сьогодні!

Який сир обрати?

Ароматне тягуче фондю традиційно роблять саме з сиру, хоча існує безліч більш екзотичних сучасних варіацій. Для приготування страви нам знадобиться твердий сир з нормальною чи високою жирністю, який добре плавиться. Класичним поєднанням лишаються Ементаль і Грюйєр. Також можна використовувати Чедер і Камамбер, Гауду і Біфісир. Головне правило — одна складова повинна мати виразний, насичений смак, а друга — нейтральний молочний. Ідеальні для фондю сири тверді завжди можна знайти в мережі магазинів METRO!

Також для фондю можна вибирати більше інгредієнтів, проте важливо слідкувати, наскільки гармонійно поєднуються їх смаки. Аби сир швидко і рівномірно розтопився, його варто натерти на тертці і вводити в суміш поступово, ретельно перемішуючи. Важливо, щоб готова страва була однорідною, без грудочок.  

Яке вино обрати?

Тут все залежить від ваших смаків. Традиційним варіантом є міцний вишневий кирш, проте сьогодні частіше в фондю додають сухі білі вина, наприклад, Рислінг. Для стандартної порції достатньо 100 мл. Прихильники незвичайних смакових акцентів можуть замінити вино на білий джин, домашню наливку чи будь-яке ігристе вино. Для безалкогольного варіанту підійде жирне молоко (не менше 2,5%) або легкі вершки.

Обрану основу вливають в ємність, нагрівають і вже потім поступово додають сир. Перемішуйте фондю дерев’яною ложкою чи лопаткою, щоб нижні шари не почали підгоряти. До страви зазвичай подають той же напій, на основі якого вона була приготована. Безалкогольний варіант можна сервірувати у супроводі ароматного чорного чаю чи кави.

Який посуд використовувати?

Найкращий посуд для фондю — казанок какелон або ж «фондюшниця». Він має зручну форму і підставку з пальником чи свічкою для безперервного підігріву страви. Добре, якщо в наборі також йдуть зручні виделки з довгими ручками. Немає спеціального посуду? Не біда! Можна використати глибоку тефлонову сковорідку чи ківш з товстим дном. У цьому разі готувати варто невеликий об’єм фондю або періодично підігрівати його на вогні. Головне, не давати страві кипіти.

З чим подавати?

Фондю їдять, вмочуючи в розтоплений сир сухарики або грінки, ковбаски, шинку, шматочки запеченого м’яса, бретцелі, крекери. Також підійде запечена чи відварна картопля, брюссельська і цвітна капуста, броколі, спаржа, печериці. Чудово смакують з фондю свіжі нарізані фрукти: яблука, виноград, тощо. Також до страви можна подати консервовані оливки, приготовані і попередньо очищені креветки, свіжі чері.

Головне, щоб «начинку» можна було безпечно тримати пальцями чи легко наколювати на виделку. Аби скуштувати фондю, занурюйте грінку в казанок до дна, якби намотуючи сир. Так страва буде перемішуватися прямо в процесі смакування і точно не підгорить.

Смотрите также:
Праздничное великолепие и вкусы Украины в банкетном зале "Prynada" Праздничное великолепие и вкусы Украины в банкетном зале "Prynada"
Духові шафи Whirlpool: Надійність та інновації на вашій кухні Духові шафи Whirlpool: Надійність та інновації на вашій кухні
Как готовить в мультиварке: секреты и лайфхаки Как готовить в мультиварке: секреты и лайфхаки