Вибираємо мікрохвильову піч: корисні поради

Вибираємо мікрохвильову піч: корисні поради

НВЧ-піч має бути на кожній кухні. З її допомогою можна швидко розігріти їжу з холодильника або приготувати страву нашвидкуруч. Сучасні моделі мають чималі здібності — від розморожування продуктів до запікання ароматної курки гриль або пишної випічки. Про те, на що звернути увагу під час вибору мікрохвильової печі, поговоримо в цій статті.

Місткість

Мікрохвильові печі можуть вміщувати як до 10–15 л, так і 30–40 л і навіть більше. Від корисного об’єму залежать і габарити техніки. Треба відштовхуватися від того, в яких кількостях і як часто ви плануєте розігрівати чи готувати їжу. У середньому для сім'ї з 2–3 осіб достатньо НВЧ-печі об'ємом до 25 літрів. Великому сімейству чи господиням, які працюють із серйозними обсягами продуктів, підійде модель на 30 і більше літрів.

Функції та технології

Найпростіші мікрохвильові печі вміють тільки розігрівати готову їжу. Моделі дорожче замінюють духову шафу: у них можуть бути встановлені решітки для приготування на грилі, рожен для м'яса, а також функція конвекції для рівномірного розподілу теплового потоку по внутрішньому простору (так їжа готується швидше і зберігає соковитість). Навіть звичайна дешева мікрохвильовка може мати такі додаткові функції та можливості:

  1. автоматичне розігрівання їжі з підбором відповідної температури;
  2. підтримання заданої температури для збереження страви теплою;
  3. розморожування (швидке та звичайне);
  4. пароварка для приготування дієтичної їжі;
  5. запрограмовані рецепти страв і можливість вносити в пам'ять власні кулінарні шедеври.

Потужність

Рівень потужності впливає на швидкість роботи НВЧ-печі, але водночас із цим збільшує витрати електроенергії та вартість побутової техніки. Немає сенсу брати найпотужнішу модель для побутової експлуатації. Середній показник для мікрохвильової печі — 800–1000 Вт, чого цілком достатньо, щоб не втомитися в очікуванні, доки їжа нагрівається. Рівень потужності безпосередньо пов'язаний із корисним об’ємом: що більші габарити мікрохвильовки, то потужнішою вона має бути для продуктивної роботи.

Матеріал покриття стін

Внутрішня частина мікрохвильової печі покривається спеціальним шаром, який спрощує догляд за технікою та захищає від ламання. Це може бути:

  1. недороге, просте в догляді покриття з емалі, чутливе до перепадів температур;
  2. більш зносо- та ударостійка кераміка з гарною теплопровідністю та відповідною ціною (вище, ніж в емалі);
  3. надійна та стійка до стрибків температури, подряпин, сколів неіржавна сталь, що вимагає дбайливого догляду (не любить абразивних засобів для чищення та швидко вбирає жир). 

Крім основного шару, у НВЧ-печах можна зустріти спеціальне антибактеріальне покриття Easy Clean, яке не дає патогенним мікроорганізмам розмножуватися у сприятливому середовищі та зберігає максимальну користь кожної страви.

Смотрите также:
Праздничное великолепие и вкусы Украины в банкетном зале "Prynada" Праздничное великолепие и вкусы Украины в банкетном зале "Prynada"
Духові шафи Whirlpool: Надійність та інновації на вашій кухні Духові шафи Whirlpool: Надійність та інновації на вашій кухні
Как готовить в мультиварке: секреты и лайфхаки Как готовить в мультиварке: секреты и лайфхаки
Сирне задоволення: як приготувати фондю вдома? Сирне задоволення: як приготувати фондю вдома?
Преимущества посещения кафе с летней террасой Преимущества посещения кафе с летней террасой